- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 44593-02-10
|
ת"א בית המשפט המחוזי באר שבע |
44593-02-10
14.3.2011 |
|
בפני : יעקב שפסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טטיאנה סולוביוב עו"ד מיכאל ברקוביץ |
: יעקב מאיר ויצמן (אסיר) עו"ד דניאל ברוזה |
| פסק-דין | |
תביעה אזרחית נגררת להרשעה בפלילים בסך 2,000,000 ש"ח, בגין נזקי גוף שעניינם כאב וסבל, עגמת נפש, צלקות ומומים שנגרמו לתובעת ע"י הנתבע.
רקע התביעה הינו הכרעת דין שניתנה כנגד הנתבע בת.פ 8128/08 בבית משפט זה, ולפיו הורשע הוא באלימות חמורה כנגד התובעת, ע"י דקירתה במכשיר משונן חד בגבה, בחזה ובפניה. כתוצאה מהאמור, כך עפ"י עובדות כתב האישום בו הורשע, הובהלה התובעת לבית החולים, שם אובחנה כסובלת מחתכים מרובים ועמוקים בראש, בפנים, ביד ימין, בשד שמאל ובגב. בעקבות האמור, סבלה אף התובעת משיתוק בכל שרירי הפנים מצד ימין לחתך, ונותחה.
בעקבות הרשעתו נגזר דינו של הנתבע בין היתר ל - 9 שנות מאסר בפועל אותם הוא מרצה עתה ולשנתיים מאסר על תנאי וכן לתשלום פיצוי בסך 75,000 ש"ח.
עפ"י כתב התביעה, הנתבע שהיה בן זוגה של התובעת, נהג נגדה באלימות משך שנים ואילץ אותה לעסוק בזנות, וכשסירבה לכך, תקף אותה מספר פעמים.
לכתב התביעה לא צירפה התובעת כל חוות דעת שהיא, ועניינה הוא כאמור בראשי נזק הנוגעים לכאב וסבל ועגמת נפש בלבד, ולא לנכות כזו או אחרת. שהיא.
בהגנתו מכחיש הנתבע את חבותו וטוען כנגד אי צירוף חוות דעת רפואית, זאת בניגוד לתקנות, ועל כן אין יסוד לטענתו, לתביעתה. כן מכחיש הנתבע את סכום התביעה אשר הינו מופרז ובלתי הגיוני לטענתו. בנוסף טעון הוא כנגד הכנסת טענה לפיצוי בגין נזקי בתם המשותפת של הצדדים, שאינה צד לתביעה.
במסגרת ישיבה מקדמית שהתקיימה לפני הבוקר בתיק זה, הסכימו הצדדים כי ינתן פסק דין ע"י בית המשפט לפשרה בהתאם לסעיף 79 א' לחוק בתי המשפט (נ"מ) תשמ"ד 1984. כידוע בפס"ד לפי סעיף 79 א', לא מפורטים נימוקיו.
לאחר שעיינתי איפוא בכלל החומר הקיים בתיק, הנני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך כולל של 150,000 ש"ח, לסילוק תביעתה. למען הסר ספק מובהר כי סכום זה הינו בנוסף לסכום הפיצוי שנפסק במסגרת גזר הדין נשוא הנדון. הסכום האמור ישולם בתוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לב"כ הצדדים וככל שלא ישולם, ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למלוא התשלום בפועל.
זכות ערעור תוך 45 יום מהמצאת פסק הדין לב"כ הצדדים.
המזכירות מתבקשת להמציא עותק פסה"ד לב"כ הצדדים.
ניתן היום, ח' אדר ב תשע"א, 14 מרץ 2011, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
